Italtrade & Co

Mezoterapia

Ce este Mezoterapia?

Prima data descrisa de catre Dr. Michel Pistor in 1952 in Franta, Mezoterapia este o metoda de tratament invaziv pentru terapia durerii sau a bolilor, prin microinjectii in locurile corpului uman unde durerea este simtita sau boala este prezenta.

MEZOTERAPIE vine de la cuvântul “MEZO” care în limba greacă înseamnă “mijloc” şi Mezoterapia stimulează întotdeauna ţesutul mezodermal. Mezoterapia a fost recunoscuta ca si parte a medicinei traditionale de catre Academia Nationala Franceza de Medicina in 1987. In medicina estetica, mezoterapia este o procedura prin care cu microinjectii in piele, direct in mezoderm, cu un cocteil de substante, stabilit de doctor in functie de nevoile si situatia pacientului, continand extracte naturale, agenti homeopatici, vitamine, minerale, aminoacizi se pot efectua tratamente pentru inlaturarea celulitei, scadere in greutate, eliminarea depozitelor de grasime, intinerirea pielii, hidratare - reducerea ridurilor fine (Mezolift).

Care sunt substantele uzuale in tratamentele de mezoterapie ?

Daca vorbim de tratamentul impotriva celulitei sau in amestecurile pentru arderea grasimilor, atunci Phoshatidilcolina – care este un extract de soia, o lecitina cu fosfolipide bazate pe o “colina” ale carei acizi grasi sunt reprezentati de 80% acid linoleic, 15% acid oleic si 5% acid linolenic – detine un rol important. Se pot pierde centimetri de grasime daca se combina tratamentul cu o dieta corespunzatoare sau se finalizeaza cu succes tratamentele pentru corectarea neregularitatilor ulterioare liposuctiei – aplicandu-se local in locurile unde apar aceste neregularitati.

Prin amestec cu L-Carnitina care este un transportor de grasimi se obtin rezultate spectaculoase in tratamentele impotriva depozitelor de grasime. Rutin & Meliloto imbunatateste rezistenta capilara, avand efect lipolitic in tratamentul celulitei. Celulita fibroasa are deasemenea protocoale speciale de injectare (de exemplu, Cynara Scolimus – sau extractul de anghinare – cu efect lipolitic direct, se foloseste in special pentru combaterea celulitei edematozice , iar rezulatele exista si sunt vizibile dupa cateva sedinte. Mezolift este procedura prin care se trateaza fata, gatul si decolteul. Se pot face tratamente doar de hidratare sau de eliminare de riduri fine.

Acidul hialuronic, substanta care practic “ne mentine tineri” se injecteaza in combinatie cu Siliciu Organic, Vitamina C (antioxidant – creste sinteza colagenului), X-AND gel, iar rezultatele la nivelul pielii sunt imediate, calitatea pielii este vizibil îmbunatatita chiar dupa prima sedinta.

DMAE – substanta care revolutioneaza tratamentele de tonifiere a pielii, DMAE este un precursor al Norcholinei – neuromediatorul Acetilcolinei, joaca un rol important in dermis si epidermis. Datorita efectului tensor (DMAE stimuleaza membranele fibroblastelor, marirea coeziunii keratinococitelor, cresterea hidratarii epidermale, cresterea factorului nutritiv, proprietatile antioxidante, inhibarea si repararea legaturilor proteice intalnite in drum) face din aceasta substanta una de nelipsit in tratamentele estetice. DMAE se foloseste in tratamentele anti aging si piele flasca (fata, gat, decolteu, brate, …) Tratamentele de mesoterapie in combinatie cu aplicarea locala a cremei ACTILIFT de la Skin Tech dau rezultate spectaculoase pe probleme de tonicitate si eliminarea de riduri fine.

Succesul si secretul celui mai eficient tratament de mezoterapie, consta in alegerea corecta si cat mai exacta a unui cocteil de substante cel mai potrivit pentru starea pacientului Dumneavoastra!

Tratamentele de mezoterapie se realizeaza cu un pistol care ajuta ca rezultatele sa fie optime. Astfel cu ajutorul unui pistol, puteti avea aceeasi cadenta, viteza de injectare, aceeasi cantitate de substanta lasata si la aceeasi adancime. Pe de alta parte confortul pacientului si al Dvs. ca doctor, este asigurat. Cu ajutorul unui pistol aveti posibilitati multiple de injectare si anume: una cate una, continua, si in serie, plus jet controlat masurat de semnal sonor.

 

Techdent DHN3

De ce micile injectii, aplicate in locurile in care sunt probleme, au un efect mult mai bun decat metoda standard de injectare ?

Cand exista o medicamentatie pe cale orala sau injectii intramusculare, stim cantitatea exacta care o luam, dar nu stim exact ctt din cantitatea respectiva se distribuie unde este necesar, spre locul in tratament. Este foarte greu de stiut daca tesutul bolnav recepteaza cantitatea de medicamentatie necesara pentru rezultatul dorit. Este mult mai logic sa pui mici cantitati de medicamente in locul de tratat si/sau langa locul bolnav.

Sunt efecte adverse dupa tratamentul de Mezoterapie?

Efecte adverse pot fi doar sub forma unei reactii limitate de invinetire a zonei de tratament, dar care in mod normal dispare intr-o saptamana.

De cate sedinte de mezoterapie este nevoie ?

In general, numarul de sedinte variaza intre 6 si 12 pe tratament. Acestea sunt stabilit, in functie de starea in care se afla problema pacientului si de multe ori de cum raspunde tratamentul la fiecare pacient in parte.

Doare tratamentul de Mezoterapie ? De ce injectarea cu viteza este un avantaj ?

Deoarece injectiile sunt atat de rapide, durerea nici nu are timp suficient sa se simta. Insasi cadenta de injectare, precizia si departatorul care atinge pielea sunt cauze care duc la minimizarea oricarei dureri in tratamentele de mezoterapie.

               

 MEZOTERAPIE – substante, corespondente

 

 

 

 

Acido Glicólico 1%  2ml – Glycomax – Glicoline - Glycamet

 

 

 

Acido hialuronico 2% 3 ml - Hyalift

 

 

 

Activador celular 2ml - Fucus,Centenella asiatica, Hiedra, Asiacen

 

 

 

Caffeíne 10 % 1 ml – Cofinet – K-Bromine

 

 

 

Complejo B 5ml – Bcoplexyl – Polivitamin BCEA – reactivator celular

 

 

 

Cynara Scolim 5 ml - 2% - "chophytol"- Cynomax - Alcachofa

 

 

 

Dexpantenol 20 % 5 ml – Dexanyl - Dexenol

 

 

 

Gel de X-ADN 2.5ml - Lumicen gel – SODIUM DNA

 

 

 

Nucleinato - Acido Nucleico. 2ml – Lumicen - Xadenyl

 

 

 

Glutation 100mg 2 ml – Glutamax -GSH

 

 

 

Hyaluronidase 1.500 U.I – Desinfiltral - Remofat

 

 

 

L-carnitina 20%    5ml – Artitrans – Levocarnicel - L-carnitrans

 

 

 

Phosphatidylcoline  5ml - Phosphocol

 

 

 

Pyruvate 1%  2 ml - Pyrustim - Pirastinol

 

 

 

Rutin+Extras Melilot 2 ml - Rutinel - Melirutol

 

 

 

Silicio orgánico 5 ml – Silicor – Silorg

 

 

 

Taurine 50mg 8ml – Tauricol - Taurinox

 

 

 

Vitamina A 100000 UI 5ml – Retinox – Puretinol - Cudenox

 

 

 

Vitamin C  500 mg/10%g 5ml – Ascormax- Purascorbol

 

 

 

Gingko Biloba 5ml – Bilobine-G - Gybilon

 

 

 

Minoxidyl 3% - Minoderma 5 ml

 

 

 

Biotin 1ml – Medebiotin - Bhidroxin

 

 

 

Tejido Adiposo + Triac 2ml

 

 

 

Finalhair – Finasteride 0.02 % - 5 ml

 

 

 

Poliderma – Polidocanol 2 % - 2 ml

 

 

 

Lofton 5 ml - Blufomedil

 

 

 

Dermatric 5 ml – Triac Triatricol

 

 

 

Yohiderma 0.2 % - 5 ml - Yohimbine

 

 

 

Silorgamine (0.05 % DMAE, 1.6 % siliciu organic, excipienti)

 

 

 

DM-Silk 5ml (DMAE=1%, Methylsilanol mannuronate=0.5%)

 

 

 

Dimenyl 5ml (DMAE=1%, excipienti)

 

 

 

Procaina - Dermaproc

 

 

 

IDEBENONA 5 ml

 

 

 

DESOXYL –  DEOXYLYSE 5 ml  

 

 

 

Vitamina E - uleioasa 5 % - 5ml

 

 

 

In Romania interesul pentru tratamentele de mezoterapie este in crestere atat in ceea ce priveste interesul pacientilor cat si al doctorilor. Aceasta este datorita rezultatelor rapide si eficiente in cazul tratamentelor impotriva celulitei, a depozitelor de grasime, a pielii lipsite de tonicitate si elasticitate pentru fata si corp. Astfel, in anul 2006 a luat nastere Asociatia pentru Mezoterapie – APM, cu sediul in Bucuresti, in scop de activitate educationala si stiintifica. Infiintata sub indrumarea directa stiintifica a Prof. Dr. Ioan Nedelcu, APM are ca prim scop organizarea si sustinerea de cursuri despre tratamentele de mezoterapie in general si a altor proceduri estetice in particular. Cursurile sunt sustinute de Prof. Dr. Ioan Nedelcu, si de alti colegi din Romania si din strainatate , sunt recunoscute de Colegiul Medicilor din Romania, prin eliberarea de Diplome si furnizarea de puncte de educatie medicala continua - EMC.

Loading...